قرارداد مشارکت در ساخت، بین مالک و سازنده منعقد می شود و یک سازنده متعهد می شود تا ملک مورد نظر را ظرف مدت زمان مقرر و با شرایط مشخص بسازد. امروزه به دلیل بالا بودن هزینه های ساخت و ساز و نوسان قیمت مواد و مصالح ساخت و ساز، هزینه ساخت از عهده هر کسی برنمی آید. لذا بسیاری از مالکان که توانایی پرداخت هزینه برای ساخت زمین خود را ندارند یا از دانش ساخت و ساز برخوردار نیستند، اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت با یک سازنده می کنند. بر اساس قرار داد منعقد شده بین طرفین، سازنده متعهد می شود هزینه ساخت ملک را پرداخته، آن را بسازد و در نهایت بعد از اتمام پروژه دوطرف، براساس سهم الشرکه خود یک یا تعدادی از آپارتمان ها، مغازه ها و … را به دست آورند.
چرا قرارداد مشارکت در ساخت نیاز است؟
یک مالک می تواند با یک سازنده صحبت کرده و با یکدیگر به توافق برسند که ملکی را در مدتی مشخص بسازند. اما چرا نوشتن قرارداد مهم است؟ در پاسخ باید گفت قرارداد بهترین و موثرترین راه برای توصیف و تعیین محدوده روابط بین افراد اعم از روابط مالی، کاری، تعهدات و … است.
درواقع قرارداد یک سند رسمی قابل استناد در محاکم قضایی به شمار می رود و درصورتی که بین طرفین قرارداد اختلافی به وجو آید، این قراردادها می توانند منجر به حل اختلاف ساده تر و کم هزینه تر شوند.
در این صورت مالک و سازنده با نوشتن و تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت می توانند نسبت به اتفاقات آینده نیز پیش بینی های لازم را انجام داده و مدرک قابل استنادی در اختیار داشته باشند. اگرچه که نوشتن یک قرارداد مشارکت در ساخت ساده به نظر می رسد؛ اما مانند هر قرارداد دیگری پیچ و خم ها و جزئیات قانونی زیادی دارد که نیازمند آگاهی و دانش حقوقی است.
بخش های یک قرارداد مشارکت در ساخت
هر کدام از بخش های قرارداد مشارکت در ساخت شامل انواع و اقسام ماده ها و تبصره هاست و جزئیات ریز و درشت فراوانی دارد. اما به طور خیلی خلاصه قرارداد مشارکت در ساخت معمولا دارای بخش های زیر است:
- عنوان و موضوع قرارداد
- مشخصات طرفین
- مشخصات شاهدین
- مبالغ بلاعوض
- جدول زمانی مربوط به پرداخت مبالغ بلاعوض (در قالب یک فقره چک یا نقد یا چند فقره چک و …)
- جداول زمان بندی برای انجام مراحل مختلف پروژه
- شرایط و نحوه انتقال مالکیت و قدرالسهم به سازنده
- مشخصات عمومی ساختمان (اعم از نوع اسکلت، تاسیسات برودتی و حرارتی، پنجره ها، درب ها؛ شیر آلات و …)
- هزینه ها
- محصولات و مصالح ساختمانی مورد نظر
- نسبت سهم الشرکه طرفین
- مشخص کردن سهم هریک از طرفین نسبت به واحدها، پارکینگ، انباری و …
- تعهدات مالک و سازنده
- تعیین ضمانت های اجرایی و وجوه التزام و اینکه ضمانت نامه ها به چه شکل باشد (ضمانت نامه بانکی، ضمانت نامه ملکی و اسنادی، ضمانت نامه چک و سفته، ضمانت نامه شخص ثالث)
- شیوه های تعیین خسارت در قرارداد مشارکت در ساخت به صورت مقطوع یا روزشمار
- شرایط فسخ
- شرایط فورس ماژور (تعیین تکلیف پروژه در شرایطی از قبیل جنگ، زلزله)
- شیوه های حل اختلاف (از قبیل داوری، مینجیگری، دعاوی قضایی و …)
همانطور که می بینید قرارداد مشارکت در ساخت بخش های زیادی دارد که هر کدام از آن ها نیازمند بررسی های دقیق با توجه به شرایط طرفین قرارداد است. از سوی دیگر یکی از مهم ترین نکات در تنظیم یک قرارداد مشارکت در ساخت، نوشتن آن به گونه ای است که قابلیت رسیدگی حقوقی و قانونی را برای هریک از طرفین داشته باشد.
دقیقا به دلیل همین پیچیدگی ها، پیشنهاد می شود حتما نوشتن و امضای یک قرارداد مشارکت در ساخت را در دفاتر اسناد رسمی یا دفاتر وکالت و حقوقی معتبر انجام دهید و حتما از خدمات یک موسسه حقوقی معتبر و وکلای تنظیم قرارداد در نوشتن قرارداد استفاده نمایید. موسسات حقوقی زیادی اقدام به تنظیم قراردادهای مشارکت در ساخت، وکالت پرونده های شاکیان در اینگونه پرونده ها، تنظیم قراردادهای داوری و حل اختلاف ملکی و … می نمایند.
مؤسسه حقوقی و داوری بهنیایی، با به کارگیری وکلای پایه یک منتخب دادگستری، حقوق دانان و مشاوران حقوقی متخصص در قراردادهای ملکی و ثبتی، آماده ارائه مشاوره حقوقی درباره تنظیم انواع قراردادهای ملکی، قراردادهای مشارکت در ساخت، قرادادهای مشارکت مدنی، قراردادهای مشارکت در قالب مضاربه یا حواله، پیگیری دعاوی ملکی و ثبتی به صورت تخصصی می باشد.
مزیت و نقطه قوت بنیاد حقوقی بهنیایی تشکیل کمیسیون های تخصصی برای هر بخش و زمینه حقوقی است، به نحوی که برای تمامی مسائل و موضوعات حقوقی در قراردادهای گوناگون(نه فقط ملکی)، کمیسیونی تخصصی تشکیل شده و اقدام به بررسی پروژه و انجام آن می نماید.
کمیسیون امور قراردادها امکان تنظیم انواع مختلف قراردادها را برای اشخاص در داخل و خارج از کشور فراهم کرده است، از جمله: قراردادهای تجاری، بازرگانی، مهندسی و پیمانکاری، قراردادهای ورزشی، قراردادهای ملکی و ساختمانی، قراردادهای حقوقی، صنعتی، قراردادهای خدماتی، مالی و بیزینسی، بیمه ای، قراردادهای مشارکتی و ….
کمیسیون امور قراردادها همچنین به صورت تخصصی اقدام به تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت، محاسبه هزینه مشارکت در ساخت، (مشخص کردن اینکه هزینه های لازم در طی انجام ساخت و ساز برعهده کیست؟)، نوشتن تمامی بخش های مورد نیاز در قرارداد، پیش بینی اختلافات احتمالی و در نظر گرفتن شیوه های حل اختلاف و تمامی جزئیات مورد نیاز در یک قرارداد مشارکت در ساخت می کند.
هرکدام از طرفین درگیر در یک قرارداد مشارکت در ساخت می توانند با خیال آسوده تمامی مراحل انجام و تنظیم قرارداد را موسسه حقوقی بهنیایی بسپارند و مطمئن باشند که تمامی حق و حقوق آن ها محفوظ خواهد بود. همچنین در صورت بروز هرگونه اختلاف، راه پیگیری های قضایی و قانونی برای طرف زیان دیده نیز مشخص و پیش بینی شده است.
به عبارت دیگر در کمیسیون امور قراردادها، با تشکیل کارگروه قراردادهای مشارکتی، ضمن پرداختن به مفاد قرارداد مشارکت در ساخت و هزینه های آن، امکان پیگیری هرگونه دعاوی حقوقی در این زمینه نیز پیش بینی شده است. از جمله مهم ترین دعاوی مطرخ در موضوع قرارداد مشارکت در ساخت بین سازنده و مالک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طرح دعوا بابت مطالبه خسارت قراردادی تأخیر یا پرداخت نکردن مبلغ مورد معامله، الزام به تنظیم سند رسمی، طرح دعوای بطلان قرارداد پیش فروش آپارتمان به دلیل فسخ قرارداد مشارکت در ساخت، مطالبه خسارت قراردادی تأخیر در تحویل ملک، مطالبه خسارت قراردادی تأخیر در تنظیم کردن یا نکردن سند رسمی، پیش بینی موارد فسخ و ابطال قرارداد و…مؤسسه حقوقی و داوری بهنیایی براساس سوابق و تجربیات خود در زمینه طرح دعاوی قراردادی، دفاع و پاسخ گویی در قبال آن در حوزه های داخلی و بین المللی براساس شرایط قراردادی، اقدامات لازم را انجام می دهد.
این موسسه به عنوان بهترین موسسه حقوقی در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت آماده آماده ارائه مشاوره حقوقی تخصصی و قبول وکالت دعاوی متقاضیان در داخل و خارج از کشور در زمینه های تخصصی زیر است:
فسخ و ابطال قراردادها و آثار آن، دعاوی تنفیذ فسخ قرارداد، دعاوی تنفیذ انفساخ قرارداد مشارکت در ساخت، دعوی اعلام و تأیید بطلان قرارداد، مطالبه خسارت وجه التزام قراردادی مشخص شده در قرارداد مشارکت در ساخت، تعدیل قراردادها، دعاوی مربوط به الزام ایفای تعهدات قراردادی، ضبط تضمینات قراردادی، تبیین قانون حاکم بر قرارداد و دادگاه صالح به رسیدگی و داوری قراردادها و…
بنابراین با تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت در موسسه حقوقی دکتر بهنیایی، با خیال راحت و بی دغدغه بدون نگرانی بابت اینکه چگونه قرارداد مشارکت در ساخت بنویسید، یا چگونه تمامی مفاد قرارداد را لحاظ کنید، تعهدات را مشخص نمایید و …. به سایر امور خود می پردازید.قبل از اینکه بخواهید اقدام به تنظیم یک قرارداد مشارکت در ساخت نمایید به خصوص اگر تجربه انجام آن را نداشته یا از دانش حقوقی مورد نیاز برخوردار نیستید حتما با مشاوران و وکلای امور ملکی موسسه حقوقی بین المللی دکتر بهنیایی تماس گرفته و مشاوره های لازم را در نظر بگیرید.
مطمئن باشید هزینه انعقاد یک قرارداد مطلوب مشارکت در ساخت یا هر نوع قرارداد دیگری در یک موسسه حقوقی به مراتب بسیار کمتر از زمانی خواهد بود که بدون دانش و آگاهی از حقوق و رویه های قانونی، خودتان اقدام به نوشتن قرارداد نمایید.توصیه می کنیم از قراردادهای مشارکت در ساخت آماده در دفاتر املاک استفاده نکنید. به یاد داشته باشید قراردادهای مشارکت در ساخت آماده در اینگونه دفاتر، به روز و مطابق با آخرین تغییرات در قوانین نیستند و لذا ممکن است در صورت بروز هرگونه اختلافی بین شما و شریک کاری خود، نتوانید آنچنان که باید و شاید نسبت به پیگیری حق و حقوق خود موفق عمل کنید.
موسسه دکتر بهنیایی با در نظر گرفتن شرایط طرفین قرارداد مشارکت در ساخت، اقدام به تنظیم قراردادی منحصر به آن ها می کند که تمامی موضوعات مورد نظر طرفین در آن لحاظ شده و مطابق با آخرین تغییرات قانون باشد، همچنین در ادامه مسیر و تا پایان کار، وکلای مجموعه در صورت بروز هرگونه مشکلی، آماده ارائه مشاوره های لازم برای از بین بردن آن هستند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید